SNS izgubio izbore na Limanima u Novom Sadu, epilog: pauk im odneo automobile

Izbori 2022 12. apr. 202207:27 > 11:4816 komentara
Podeli:
Liman Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Prvi postizborni dan za građane Limana na kojima je SNS dobila najmanju podršku u Novom Sadu počeo je novom osvetom aktuelne vlasti.

Već 5. aprila ujutro Parking servis je “počistio” na desetine automobila iz ulica koje su više od 40 godina bile parking zona. Preko noći je nestao i znak za dozvoljeno parkiranje, a sve navodno po “anonimnoj prijavi” nepoznatog komšije.

“Ovaj put ne kreče, već udaraju po džepu. Četrdesetogodišnji parking je preko noći postao pešačka zona. Eto kako se tešavaju izgubljeni izbori na Limanu”, samo je jedan od komenatar stanara ulica Miloša Crnjanskog i Jožefa Marčoka, kojima su u postizbornom jutro odneti automobili. Da je očigledno u pitanju osvetoljubivost SNS, Limanci dokazuju i podacima iz Gradske uprave, na kojime se jasno vidi da je u pitanju parking zona. Odnosno, barem je to bila sve do preliminarnih rezultata u izbornim jedinicama na Limanima.

Ovo je samo nastavak torture koja datira još od izbora za Savete mesnih zajednica, kada je SNS izgubila četiri mesne zajednice na Limanima i to od nezavisnih kandidata. Tada su “neposlušnim građanima” Limana, koje je gradonačelnik Miloš Vučević nazvao “licemerima i lažnom elitom koja mu se lično gadi” osvanule srspke trobojke duž celih fasada zgrada, haustorima, ulazima, a koje su noću dorađivali i čuvali SNS operativci.

Naselje Liman nalepnice Bulevar Ratka Mladica Novi Sad
Naselje Liman nalepnice Bulevar Ratka Mladića u Novom Sadu Foto:Nova.rs

Ista “nepoznata lica” su zatim prelepili table limanskih ulica i preimenovali ih u “Bulevar Ratka Mladića”, osuđenog ratnog zločinca, ali i organizovala opskurnu naprednjačku procesiju nazvanu “Šetnju podrške Aleksandru Vučiću” koja je za rutu imala samo Limane. Uprkos svim tim pritiscima, SNS je na Limanima ponovo izgubila i na ovim izborima. Po rekordnoj izlaznosti u poslednje tri decenije, dve trećine Limanaca je i na predsedničkim izborima jasno reklo šta misle o SNS, dajući svoje glasove opoziciji.

Jedan od razloga koji navode je upravo iživljavanje gradskih vlasti nad par desetina hiljada Novosađana koji su se usudili da preuzmu učešća na najnižem mogućem stupnju lokalne vlasti, mesnim odborima.

“Limani su mahom uvek glasali za opoziciju, ali mislim da su nas ovim maltretmanom motivisali da izađemo u još većem broju i da im još jasnije poručimo da ovde njihove ucene, zastrašivanja, srbovanje ne prolaze”, kaže Aleksandar Marić s Limana 4. Međutim, gradonačelnik svih Novosađana, pa i Limanaca, Miloš Vučević smatra da je njegova stranka izgubila na popularnosti upravo zbog “premalo srbovanja”.

“SNS je platio cenu državne politike. Bolji rezultati bi bio da smo više srbovali, da smo se igrali sa emocijama građana, da se nismo držali racionalne politike. Mi jesmo na evropskom putu, ali Srbija mora da vodi računa o svojim nacionalnim interesima”, rekao je Vučević na režimskoj televiziji, uz napomenu da “ministri moraju da budu srpski”. Očigledno, Limaci su u ovoj turi kažnjeni jer nisu dovoljno “srpski” glasali.

BONUS VIDEO: Žaklina protiv Vučića: Odgovor na pitanje N1

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar