FOTO Prve slike zaplenjenog kokaina: Prevozili drogu vrednu 350 miliona dolara

Hronika 08. apr. 202210:19 > 10:20
Podeli:
Zaplena 5,6 tona kokaina na Zelenotravskim ostrvima Foto:Fred Gray IV/U.S. Navy

Dvojica državljana Crne Gore i petorica Brazilaca uhapšeni su pre nekoliko dana u velikoj akciji policije na otvorenom moru kod Zelenortskih ostrva, a na ribarskom brodu pronađeno je oko šest tona kokaina, čija vrednost se procenjuje na 350 miliona dolara.

Kako prenosi Navy.mil, u akciji je učestvovala američka mornarica, ali i Interpol, a na brodu je pronađeno 6.000 kilograma, najverovatnije kokaina. Akcija je počela još 1. aprila.

„Sjedinjene Države imaju dugogodišnju posvećenost pružanju podrške afričkim državama u rešavanju njihovih bezbednosnih izazova u domenu pomorstva“, rekao je general major američke vojske Gregori Anderson, koji je komandovao operacijom.

Organi reda su pregledali brod i zaplenili oko 6.000 kilograma kokaina, čija je ulična vrednost veća od 350 miliona dolara, a tokom akcije privedeno je sedam osoba, među kojima su i dvojica državljana Crne Gore.

Direktor nacionalne policije Kabo Verdea Rikardo Gonkalves saopštio je ranije medijima da je droga nađena u luci Praja, kao i da su spisi predmeta tajni.

Zaplena kokaina na Zelenotravskim ostrvima Foto:Fred Gray IV/U.S. Navy

Akciju je, kako je rekao, izvela policija, preko Centralnog odeljenja za istrage o trgovini narkoticima.

„Takođe smo imali relevantnu saradnju sa Federalnom policijom Brazila, Administracijom za borbu protiv droge, Američkom mornaricom i Nacionalnom agencijom za kriminal Ujedinjenog Kraljevstva“, dodao je Gonkalves.

Od srede ujutru, brod američke mornarice koji je u službi Afričke komande američkih oružanih snaga (Africom), usidren je kod grada Praja.

BONUS VIDEO: Kokain, marihuana i pištolji: Uhapšena dva dilera, zaplenjeno 32kg droge

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar