Igra sudbine Ammara Mešića

Podcast 09. dec. 202116:17 > 16:25
Podeli:

Popularni glumac Ammar Mešić u podcastu "Život na srpskom" otkriva nam svoju priču koja bi opušteno mogla da parira hit serijama u kojima igra.

Kada je pre nešto više od dve godine objavljena vest da je Ammar Mešić prvi Srbin u „Igri prestola“, mladi glumac se prvi put suočio s komentarima tipa: „Kako Ammar pa Srbin?“ – tad je napisao status koji je njegovo ime učinio poznatim svima.

„…Ja sam Srbin, iz Prijepolja koje je u Srbiji. Baka i njeni roditelji i rođaci su pravoslavci, a mi muslimani, slavimo i Božić i Bajram, Uskrs i Ramazan. Pa pobogu kako to da živimo normalno? Ne delimo ljude, ne pristajemo na to da nas dele. Razdvajamo ljude od neljudi, razlikujemo dobro od lošeg. Ne pljujemo po ulici, ne potkradamo komšije, ne kunemo, ne varamo, ne delimo, ne mrzimo. Plaćamo porez, pevamo himnu, borimo se da naša Srbija bude bolja, uređenija, lepša. I lepo nam je tako, sigurno lepše nego onima koji se bude i ležu sa mržnjom. Lepše nego onima koji misle da je mržnja dokaz ljubavi prema svojoj zemlji ili veri“, napisao je tada Ammar, koji uvek insistira na tome da se njegovo ime piše „sa dva m“.

Pogledajte još:

U „Životu na srpskom“ prvi put detaljnije priča o svom životu – od odrastanja u Prijepolju u mešovitoj porodici do druženja sa zvezdama u planetarnoj hit seriji „Igra prestola“. Otkriva nam kakve je sve poslove radio pre nego što je počeo da dobija zapaženije uloge, pokazuje nam svoju prvu tetovažu koju je uradio na nedavnom putovanju, priča o predrasudama s kojima se susretao, strahovima, planovima.

Autorka podcasta Život na srpskom je Ana Kalaba.

***

„Život na srpskom“ je lifestyle podcast u kojem novinarka Ana Kalaba razgovara s gostima o malim-velikim stvarima koje čine živote nas običnih smrtnika u zemlji Srbiji, nekad tako specijalnim, nekad tragikomičnim, čak apsurdnim. Ideja je da to bude prostor gde se razbijaju neke predrasude i otvaraju novi vidici. Jeste li dovoljno otvoreni?

Naše podcaste možete slušati i na platformama gugl podcastapple podcastsoundcloud, spotifystitchercastboxdeezer i podcast.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar