Ana Brnabić o sinu Igoru: Ne vidim kako sam to privilegovana u Srbiji

Showbiz 13. apr. 202214:04 > 14:08
Podeli:
Milica Đurđić i Ana Brnabić
Milica Đurđić i Ana Brnabić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

"Tačno je da dete nije moje na papiru, ali je moje u srcu. Kao da sam ga ja rodila. Za to ne treba bilo kakav zakon i zaista ne razumem koje ja to povlastice imam", rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić u dokumentarnom filmu Adama Santovca "Ana je tu", koji se emitovao na N1.

Negirajući svoje privilegije kao jedina autovana lezbejka u Srbiji koja otvoreno sa svojom partnerkom može da odgaja dete, a bez da je išta učinila kako bi drugi LGBT parovi u Srbiji imali ista prava ili mogućnosti, premijerka Srbije Ana Brnabić dala je intervju za pomenuti dokumentarni film, tvrdeći da „ne razume koje povlastice ima“.

PROČITAJTE JOŠ

Šamar u lice ostatku LGBT građana u Srbiji ne sastoji se samo u tom odgovoru. Premijerka tvrdi da nema veća prava od drugih građana i građanki Srbije, iako za razliku od ostatka pripadnika svoje zajednice koji gotovo svakodnevno trpe diskriminaciju zbog svoje seksualne orijentacije, Brnabić nema tih problema.

"Ne, nije istina. I ja sam čula da smo se venčale, ali to nije tačno. Mi smo u vezi više od 15 godina, ali nismo u braku", rekla je Brnabić, demantujući navode o venčanju.

"Poslednje što bih ja uradila je da sebi dam veća prava od onih koje ima bilo koji građanin ili građanka Srbije. Nikada to ne bih učinila. To je suprotno svim mojim načelima, verujte, pre bih se ubila", rekla je premijerka.

Ana Brnabić u otvorenoj je gej vezi sa svojom partnerkom Milicom Đurić, a zajedno i odgajaju sina Igora.

Dokumentarni film "Ana je tu", koji se premijerno emitovao na televiziji N1, pogledajte u nastavku.

BONUS VIDEO: Ana Brnabić: Vučić je nosilac svih izbornih lista SNS

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar