Neverovatna cifra za kasetu snimljenu nakon razlaza Bitlsa

Kultura 13. apr. 202213:15 > 13:15
Podeli:
Pol Makartni Foto:EPA/FELIPE TRUEBA

Kaseta na kojoj je demo snimak Pola Makartnija iz vremena nakon razlaza Bitlsa, a koja nije objavljena dosad, biće na aukciji krajem ovog meseca i procenjena je na 10.000 funti.

Datira iz 1970. godine, kada se svaki od članova benda posvetio solo projektima, a na aukciji će biti ponuđena 26. aprila.

Reč je o audio kaseti na kojoj bivši Bitls, koji u junu puni 80 godina, izvodi demo verziju svoje originalne pesme „Attention“. Pesma je na kraju završila na albumu njegovog kolege iz benda – Ringa Stara iz 1981. pod nazivom „Stop And Smell The Roses“, piše „Headliner“.

Demo verzija traje četiri minuta i dve sekunde, a na njoj Pol peva, svira klavir i glasom oponaša udaraljke. Na nalepnici audio kasete Maxell C-60 je i rukom ispisan naziv pesme.

Foto:EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Aukcijskoj kući Merseyside Business Omega Auctions ponudio je veteran R&B-ja, saksofonista Hju Kejsi, koji je svirao na albumu sa Starom, a kasetu je dobio tokom priprema za snimanje.

Uz Lindu Makartni na kaseti, prateće vokale izvodi njegova supruga Šila - objavila je aukcijska kuća.

- Prodali smo sličnu demo audio kasetu u maju 2020. za 8.000 funti i svesni smo interesa za neke Polove izvedbe i pesme koje dosad niko nije čuo - rekao je aukcionar Pol Ferveder i dodao:

- Čuti ga kako peva bez pratnje zaista je fascinantno i daje nam uvid u njegov izuzetan talenat.

Bonus video: Džon Lenon  

Komentari

Vaš komentar