Presmešno: Policija zaustavila samovozeći auto (VIDEO)

Auto 14. apr. 202207:53
Podeli:
Foto:Waymo

Policijska patrola zaustavila je autonomno vozilo na ulicama San Franciska. Nakon rotacija i zaustavljanja vozila kojim upravlja kompjuter, tri policajca su izašla i kružila oko automobila tražeći vozača. Pogledajte video u tekstu.

Pogledajte još:

Automobil se prvo zaustavio na semaforu dok je bilo crveno svetlo, a nakon toga, iako se na trenutak činilo da „pokušava da pobegne“, auto se ipak zaustavio posle raskrsnice, piše Dnevnik.hr.

Policajci koji su se okupili oko zaustavljenog automobila na početku su bili prilično zbunjeni kada su videli da niko ne sedi na vozačevom mestu. Pogledajte kako je proteklo zaustavljanje, koliko su se policajci zbunili, dok su se  prolaznici smejali i snimali.

Nesvakidašnji događaj desio se u San Francisku, koji je jedan od gradova gde je automobilskim i tehnološkim kompanijama dozvoljeno testiranje autonomnih vozila, tako da automobili u kojima nema vozača nisu tako retka pojava na putevima.

Zvanični razlog ovog zaustavljanja nije poznat, ali kako na automobilu nisu bila upaljena svetla, pretpostavlja se da je to bio problem.

Koje su najčešće greške koje prave samovozeći automobili, pročitajte ovde.

Bonus video: Da li koristite pametne semafore u Beogradu?

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar