Velja Nevolja pokušao da mu otme hotel: Kontaktirao me je MUP, ali ne srpski

Hronika 13. apr. 202221:54 > 22:06
Podeli:
Miloš Plantarič, Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Filip Krainčanić, Vesna Lalić/Nova.rs

Otkako je nekadašnji suvlasnik hotela "Life Design" u Balkanskoj ulici u Beogradu otkrio da su uhapšeni Veljko Belivuk i Marko Miljković, zajedno sa svojim ljudima, pokušali da mu preotmu hotel i to radeći po nečijim naređenjima, institucije u Srbiji se nisu oglašavale ovim povodom. Ipak, ovakve informacije izazvale su reakciju kod slovenačkih nadležnih organa, pošto je Plantarič slovenački državljanin. Kako je ispričao za Nova.rs, njega je kontaktirala tamošnja policija i započela istražne radnje.

Kako je ispričao Plantarič za portal Nova.rs, Veljko Belivuk i Marko Miljković nisu bili organizatori, već plaćeni od strane moćnika iz vrha srpskog političkog miljea.

„Organizatori su iz samog vrha policije i politike, to sam saznao iz više svojih izvora“, rekao je Plantarič za portal Nova.rs. Ipak, on je u razgovoru za naš portal rekao da zna o kome se radi i da su mu poznata imena moćnika, ali još uvek ne želi da ih imenuje, iz pravnih i bezbednosnih razloga.

Podsetimo, vlasnik hotela „Life Design“ rekao je na Konferenciji kako je unajmio obezbeđenje preko izvesne firme „TNT Protect“, za koju se kasnije ispostavilo da iza nje stoje Belivuk i Miljković. Tokom konferencije prikazani su snimci na kojima se vidi kako maja 2020. godine Belivuk i Miljković upadaju u hotel. Vidi se kako Miljković u restoranu hotela razgovara sa vlasnikom istog i njegovom suprugom. Na video snimku se vidi Miljković, Belivuk i, takođe uhapšeni, Dejan Tešić.

Pročitajte još:

Plantarič je na konferenciji, optužio nekadašnjeg poslovnog partnera T. D. U. da mu je oteo hotel, uz podršku ljudi iz vlasti, i da su u pretnjama i zastrašivanju učestvovali Belivuk i Miljković.

„To što smo mi potpisali obezbeđenje po tržišnoj ceni, mi ne radimo tako. Mi uzimamo naš deo, iznad nas stoji politika i policija. Imaš 24 časa da odlučiš o ponudi“, rekao je Miljković maja 2020. godine Plantariču, kada je grupa momaka upala u hotel.

Plantarič nije želeo da prihvati tu ponudu.

"Ne mogu da prihvatim, hotel je moj život", rekao je Miljkoviću.

Ipak, Miljković ga je pozvao da se sutradan nađu, ali i da će mu u 10 časova, odnosno neposredno pre nalaženja, reći lokaciju.

Tada se vlasnik hotela uplašio i obratio ambasadi, jer je on slovenački državljanin. Ambasada mu je zakazala razgovor u policiji, ali nije prošao mnogo uspešno.

Plantarič je tokom konferecije izjavio i da je oko poslova sa obezbeđenjem, a iza kog su stajali Belivuk i Mijković, došao preko izvesnog "Organizatora". Ime "Organizatora" nije imenovao, jer se, kako Miloš Plantarič tvrdi, taj čovek nalazi na slobodi, a ranije je bio osuđivan za ubistvo, te iz bezbednosnih razloga ne želi da ga imenuje.

Tokom svoje borbe i prijavljivanja problema nadležnim organima, naišao je na niz problema i kočnica od strane samih polcijskih službenika, koji su odbijali da prime njegove krivične prijave, a epilog još uvek nije dobio.

Ipak, dve nedelje nakon Plantaričevog obraćanja medijima, reakcija srpskih institucija je izostala, dok su slovenački organi reagovali.

Plantarič je najavio kako će nastaviti svoju borbu, sve dok se pravda ne istera na videlo.

BONUS VIDEO: Uhapšeni Belivukovi navijači sa Karaburme

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram