Đilas: Kakav oni danas imaju odnos prema meni, takav ću ja imati prema njima

Izbori 2022 14. apr. 202208:49 > 10:05
Podeli:
nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas (SSP) izjavio je da su novi izbori u Beogradu "jedina šansa da dođemo u priliku da se volja građana poštuje" i da je "spreman da za to plati svaku ličnu cenu".

„Kakav oni danas imaju odnos prema meni, takav ću ja imati u budućnosti prema njima. Pošto mi svi zameraju što od Vučića tražim novi izbore umesto da prihatim da sa nelegitimnom većinom Srpska napredna stranka (SNS) vlada četiri godine, očekujem da ako do novih izbora ipak dođe, svi koji su me napali ostanu ‘principijelni’ i na njima ne učestvuju“, rekao je Đilas za nedeljnik Vreme, povodom kritika što se sastao sa predsednikom države i SNS Aleksandrom Vučićem.

PROČITAJTE JOŠ

Đilas je rekao da ne vidi alternativu njegovom predlogu i podsetio da je „javno rekao da ako (oni koji mu zameraju) imaju drugi predlog – da ga iznestu, pa će ga prihvatiti ako je bolji od od onog što SSP predlaže.

"Postoje ljudi koji čekaju da im nebo padne na glavu i oni koji vide da se to sprema i pokušavaju da to spreče. Ja pripadam ovim drugim", rekao je Đilas.

Đilas je izjavio da ne obraća pažnju na one koji su slavili rezultate izbora, "jer im je bitnije da dobiju nekoliko poslanika", mada će Vučić nastaviti da vlada.

Đilas je izjavio da se ne zna koliko će trajati rat u Ukrajini i da Srbija mora da pokaže kom delu sveta pripada.

"Sa strankama poput Zavetnika možemo samo u tehničko telo, čije je trajanje ograničeno na šest meseci, da bi se spremili izbori. U vlast sa onima koji su ideološki i vrednosno na suprotnim pozicijama od naših SSP ne može da uđe. Hoćemo Srbiju na zapadu, a ne na istoku", poručio je Đilas.

BONUS VIDEO: Dan posle: Vučić i Đilas za stolom, pod stolom mnogo pitanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar