Jovanović: Savić više nije u Narodnoj zbog neaktivnosti u stranci

Izbori 2022 13. apr. 202217:30 > 17:49
Podeli:
Stefan Jovanovic
Stefan Jovanović Foto:FoNet/Božana Pavlica

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović u pisanom saopštenju za medije navodi da su "potpuno neistiniti navodi" izneti u tekstu objavljenom na portalu Nova.rs, a u vezi bivšeg člana Narodne stranke Arsenija Savića.

„Nije tačno da je Izvršni odbor Narodne stranke raspustio četiri lokalna stranačka odbora, niti su tačni navodi da u Narodnoj stranci postoji neka ‘crna lista'“, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Jedina istina u tekstu je ta da Savić više nije predsednik Opštinskog odbora Narodne stranke Kostolac, ali ne zato što je podržao kandidaturu predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša, nego zbog duge neaktivnosti i neurednosti Savića i odbora u Kostolcu.

Koliko je Savić bio neaktivan najbolje govori to što ni ne zna da mu je mandat predsednika odbora u Kostolcu istekao još krajem 2020. godine", stoji u saopštenju.

Dalje se navodi da "kada bi Narodna stranka raspuštala odbore koji su radili u kampanji, sakupljali potpise i čuvali glasove predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša, onda bismo morali da raspustimo sve odbore, kojih ima više od 100 širom Srbije".

"Cilj plasiranja lažnih vesti jeste da se pažnja javnosti skrene sa teme odgovornosti za izborni rezultat i izbornu kampanju", zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, Arsenije Savić, sad već bivši predsednik Opštinskog odbora Kostolac Arsenije Savić za portal Nova.rs rekao je da je u toku odmazda protiv članova Narodne stranke koji su učestvovali u Ponoševoj kampanji.

***

BONUS VIDEO: Jovo Bakić objasnio zašto Ponoš nije pobedio i ko bi bio bolji kandidat

Komentari

Vaš komentar