Ilon Mask odustao: Ništa od Twittera i upravnog odbora

IT 11. apr. 202214:00 > 14:07
Podeli:
Ilon Mask
Foto: Printscreen Profimedia/video

Izvršni direktor "Tesle" Ilon Mask, koji je nedavno kupio udeo u Twiteru, odlučio je da se ipak neće pridružiti Upravnom odboru te kompanije, a vest je objavio generalni direktor Twittera Parag Agraval.

Milijarder je trebalo da postane član odbora u subotu, ali izvršni direktor Tvitera, Parag Agraval, rekao je u ponedeljak ujutru da je Musk odbio ponudu. Musk je postao najveći investitor Tvitera prošle nedelje i pozvan je da se pridruži njegovom odboru.

Objavljujući na Tviteru da Musk neće postati član odbora, Agraval je rekao: „Verujem da je ovo najbolje. Cenimo i uvek ćemo ceniti doprinos naših akcionara bez obzira da li su oni u našem odboru ili ne. Ilon je naš najveći akcionar i ostaćemo otvoreni za njegov doprinos.”

Mask je na objavu generalnog direktora Twittera kratko odgovorio emodžijem koji se udara u glavu, ali odmah zatim obrisao.

Pročitajte još

Ovaj potez je usledio nakon što je izvršni direktor Tesle, aktivni tviteraš sa 81,3 miliona pratilaca na platformi, pratio svoju akviziciju sa serijom objava u kojima se predlažu radikalne promene u poslovanju mreže.

Predlozi su uključivali da iz Tvitter-ove premium usluge uklone reklame, iako se kompanija oslanja na oglašavanje za oko 90 odsto svojih prihoda.

„Moć korporacija da diktiraju politiku je znatno povećana ako Tviter zavisi od novca za oglašavanje da bi preživeo“, napisao je Mask na Tviteru.

Drugi predlozi uključivali su pitanje korisnika da li žele dugme za uređivanje – ubrzo je usledio Tviter koji je potvrdio da radi na funkciji za uređivanje – i, više u skladu sa Muskovim razigranim stilom tvitovanja, da li Tviter treba da pretvori svoje sedište u San Francisku u sklonište za beskućnike „pošto se ionako niko ne pojavljuje“.

***

BONUS VIDEO: Ilon Mask - čovek koji živi budućnost

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Komentari

Vaš komentar