Epik Gejms i Lego zajedno prave Metaverzum za decu

IT 08. apr. 202212:17
Podeli:
Foto:Shutterstock

Skoro sve velike kompanije rade na proizvodima koji su u nekoj vezi s fenomenom Metaverzuma, a njima su izgleda prdružili Epik i Lego.

LEGO Grupa i Epik Gejms su danas objavili da ulaze u dugoročno partnerstvo kako bi oblikovali budućnost Metaverzuma i učinili ga bezbednim mestom za decu.

Pogledajte još

„Deca uživaju u igranju u digitalnom i fizičkom svetu i neprimetno se kreću između njih. Verujemo da postoji ogroman potencijal za njih da razviju doživotne veštine kao što su kreativnost, saradnja i komunikacija putem digitalnih iskustava. Ali mi imamo odgovornost da ih učinimo bezbednim, inspirativnim i korisnim za sve. Baš kao što smo generacijama štitili prava dece na bezbednu fizičku igru, mi smo posvećeni tome da uradimo isto i za digitalnu igru. Radujemo se saradnji sa Epic Games-om kako bismo oblikovali ovu uzbudljivu i razigranu budućnost.”, navodi se u saopštenju Epika.

Iz Lego Grupe su dodali da je kompanija zaokuplja maštu dece čitav vek i da su uzbuđeni što će zajedno izgraditi prostor u Metaverzumu koji je zabavan i siguran za decu i porodice.

Foto:Shutterstock/DANIEL CONSTANTE

Giganti su najavili zajedno rade na tome da budući metaverzum za decu bude bezbedan. Oni tvrde da je u pitanju virtuelno iskustvo u kojem bi najmlađi mogli da uživaju kada novi virtuelni svet postane realnost.

Iako nije sasvim jasno o kakvom se virtuelnom iskustvu radi, u tekstu piše da su u planu alatke koje su prilagođene mlađim uzrastima.

Eksperti objašnjavaju da „metaverzum“ za sada znači „deljenje virtuelnog prostora s drugim avatarima“ i dodaju da takve ideje postoje već decenijama. Razlika je što su sada velike kompanije i investitori zainteresovani za koncept.

Analitičari smatraju da ovakvi virtuelni svetovi nikada neće biti bezbedni za decu.

Majnkraft je odavno fenomen, a u podeljenom virtuelnom prostoru se igraju i deca. Lego od samog početka traži način da se uključi u ovaj trend, pa bi i ovo mogao da bude jedan od pokušaja da svoje fizičke igračke (koje su i dalje vrlo uspešne) nekako prebaci u online dimenziju.

***

BONUS VIDEO: Zakerbergov Metaverzum

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Komentari

Vaš komentar