Google Mape dodaju veoma korisne funkcije: Putarine i detalji

IT 07. apr. 202212:56 > 17:44
Podeli:
Foto: BigTunaOnline / Shutterstock

Google je najavio nekoliko značajnih unapređenja za Google Mape koje bi trebalo korisnicima da olakšaju putovanja i planiranje putovanja.

Promene uključuju mogućnost prikaza cene putarine na odabranoj ruti. Kako putarine znaju biti značajna stavka u ukupnoj ceni putovanja, Google Mape će ubuduće davati preciznu procenu troškova.

Možda vas zanima

Takođe, ukoliko postoje altenativni putevi bez plaćanja putarine, Mape će i to ponuditi kao moguću rutu.

Nove opcije će već tokom ovog meseca biti dostupne na Androidu i iOS-u za više od 2.000 puteva na kojima se naplaćuje putarina. U početku će raditi u Sjedinjenim Državama, Indiji, Indoneziji i Japanu, a nove države će biti dodavane ubrzo nakon toga.

Pored toga, u navigaciju su dodati novi detalji. Na putevima će se prikazivati lokacije semafora, "Stop" znakova, ali i mnoge druge stvari koje mogu da budu interesantne. U određenim gradovima će biti prikazane širine puteva i broj traka, a biće dostupne na  Android Auto i Apple CarPlay sistemima.

Neke novitete će dobiti samo korisnici iOS-a. U pitanju je novi vidžet koji će omogućiti lakši pristup rutama, Google Maps Apple Watch će prikazivati rute i preko definisanih prečica (recimo, klikom prečice za kuću na Apple Watch-u, pokrenuće se navigacija do nje, za šta je ranije bilo potrebno da se pokrene iOS aplikacija).

Sve nove opcija i unapređenja će biti dostupna korisnicima u narednih nekoliko nedelja.

***

BONUS VIDEO: Google i Apple, kompanije od bilion dolara

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Komentari

Vaš komentar