Šest novih opcija: WhatsApp značajno unapređuje glasovne poruke

IT 05. apr. 202215:44 > 15:45
Podeli:
Foto: Shutterstock

WhatsApp uvodi nove funkcije koje olakšavaju korišćenje glasovnih poruka.

Glasovne poruke su postale jedan od najpopularnijih načina komunikacije između prijatelja, a popularna aplikacija u vlasništvu Mete je donela čak šest novih promena kada su audio poruke u pitanju.

Pogledajte još

Kada snimate glasovnu poruku, uglavnom to morate učiniti u jednom potezu, a ako prekinete snimanje jedine opcije su slanje ili brisanje. Iako ovo nije veliki problem, WhatsApp je odlučio da doda opciju za pauziranje i nastavak snimanja. To znači da možete zaustaviti snimanje i nastaviti ga kada god želite i na taj način u više navrata snimiti jednu poruku.

Jedna od korisnih novih opcija je pregled nacrta. Ovo omogućava preslušavanje glasovne poruke pre slanja, tako da možete da se uverite da li ste rekli sve što ste hteli u toj poruci pre nego što je isporučite.

Novina koja je već dostupna nekim korisnicima je i reprodukcija glasovne poruke van ćaskanja. Sa ovom funkcijom možete da prelazite na druge poruke i odgovarate na njih dok se glasovna poruka reprodukuje u pozadini. Ovo ne važi ukoliko promenite aplikaciju, samo čet.

Remember playback“ je još jedna opcija na popularnoj mreži. Ona dozvoljava korisnicima da ukoliko ne preslušaju poruku i izađu iz aplikacije, kada se vrate reprodukcija će tačno biti tamo gde su stali i samo mogu da nastave.

Tu je i „Waveform Visualization“. Ova opcija nije toliko zanimljiva, ali može biti korista jer može ukazivati na to koliko je glasna ili tiha poruka. Ona pokazuje vizuelni prikaz zvuka na glasovnoj poruci kako bi se lakše pratio snimak.

Konačna nadogradnja je savršena za dugačke i prosleđene poruke. Uskoro ćete moći da puštate prosleđene glasovne poruke brzinom od 1,5x ili 2x, da biste brže prolazili kroz njih. Ova opcija je već dostupna kada su obične poruke u pitanju.

***

BONUS VIDEO: Fejsbuk, Instagram i Vocap: Pali i živci i akcije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Komentari

Vaš komentar