Ljubodrag Stojadinović u DLZ: Ovo je faza oslobađanja od Vučića

Podcast 13. apr. 202209:12 > 09:40
Podeli:

Jedan od naših najboljih kolumnista Ljubodrag Stojadinović gost je 206. izdanja prvog srpskog špageti isterna Dobar, loš, zao. Stojadinović na susret Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa gleda kao na upravljanje krizom.

– Obojica razmišljaju šta mogu da dobiju, a da ništa ne izgube. Imamo situaciju da će rezultati izbora u Beogradu možda biti saopšteni na dan raspisivanja novih izbora. Nisam siguran koliko će ljudi biti spremni da na tim novim izborima čekaju po nekoliko sati da bi glasali, kao što je to bio slučaj ovog puta u Beogradu – kaže Stojadinović.

On dodaje da je na minulim izborima pobedila politika malih ciljeva koja pljeskavicu u skupštinskom restoranu doživljavaju kao delikates.

- Mi se nalazimo u pat poziciji. Imamo izbore na kojima ne možemo da pobedimo, a sa druge strane je moguće nasilje koje je opravdano samo u slučaju kao odgovor na nasilje koje nad građanima sprovodi vlast.

Stojadinović veruje da su ovi izbori načeli Vučića i da se sada nalazimo u fazi oslobađanja od njega.

- Svedoci smo pada parlamentarne moći SNS i ta partija nema više takav koalicioni kapacitet kakav je imala nekada.

O tome da li će se Ivica Dačić odreći proruske politike ne bi li opstao na vlasti, kako mu deluje otkriće Vučića da nema dovoljno rezervi posle izbora i da li će mu nedostajati Ana Brnabić, takođe je bilo reči u novoj epizodi DLZ koju možete da pogledate na našem portalu već od 20 sati.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, stitcher, castbox i deezer.

Bonus video: Podcast DLZ i Jovo Bakić - Odbrana i poslednji dani!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar