Diklić otkrio tajno proročanstvo i zašto je Mijač udario Obradovića po rukama

Košarka 14. apr. 202208:28 > 08:46
Podeli:
Bogdan Diklić i Željko Obradović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs, Starsport

Ne pojavljuje se retko u medijima, ali o ljubavi prema Partizanu je želeo da govori.

Bogdan Diklić, jedan od najboljih srpskih glumaca, poznat je po velikoj ljubavi prema Partizanu, ali i po tome što ne voli da se pojavljuje u medijima.

PROČITAJTE JOŠ

O njemu i za njega dovoljno govori gluma, ali je, ipak, odlučio da za „Nedeljnik“ govori o voljenom klubu.

Podelio je jednu priču koju nismo mogli da pročitamo nikada ranije, a samo govori o tome kakav je zapravo fenomena Partizan.

"Partizan je bio veliki klub i pre mog dolaska. I to, kako ste ga nazvali, fenomen. Ja sam samo bio svedok njegovog puta, zaljubljenik u njegovo delo i prijatelj njegovih igrača i potom trenera. Ima nešto u glumi i košarci što se ne bih usudio da tumačim, ali je čovek koji nas je neadvno napustio, na veliku žalost ovoga sveta, Dejan Mijač, voleo da razume i jedno i drugo", počeo je Diklić.

Zatim je podelio priču koja nije bila poznata.

"Sedeli smo jednom za istim stolom i Mijač, inače jako dobar prijatelj Duška Vujoševića, lupio je Željka - koji je tada još uvek bio igrač - po šakama koje su nehajno satajale na stolu i uzviknuo 'Ti ćeš biti najbolji trener na svetu'. Želljko je pogledao u pravcu Dejanove čaše, u kojoj je bila samo voda i pored nje kafa, pa je jedan kratak pogled uputio meni. Kao da nije mogao da poveruje u to proročanstvo. Ono je četvrt veka ostalo tajna, dok ga ja nisam jednom obelodanio i tada sam, priznajući Dejanu da sam otkrio njegovo predviđanje, upitao kako je mogao da pogodi."

Objasnio je čuveni režiser i zbog čega je to poručio.

"Mijač mi je tada ispričao da se tokom jednog leta iz Sarajeva, vraćao zajedno sa košarkašima Partizana i da je Željko sedeo pored njega. Čitav let, pričali su samo o košarci. 'Znaš, ja sam gledao tog mladića kako igra košarku, a onda sam ga slušao kako priča o košarci', objasnio mi je Dejan. 'I bio sam siguran da će postati najveći'", ispričao je za "Nedeljnik" Diklić.

BONUS VIDEO Trijumf Partizana za kraj ligaškog dela Evrokupa, najbolji momenti duela sa Trentom

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Komentari

Vaš komentar